BACK TO SCHOOL 2014 MACMA SELANGOR

5hb Jan 2014 – Kuala Lumpur

Satu majlis pemberian bantuan sekolah “back to school 2014″ telah disempurnakan di premis MACMA Selangor Kepong tengahari tadi. Penyampaian bantuan yang disalurkan oleh pihak Yayasan Rasma kepada Macma Selangor kepada 77 keluarga asnaf yang terdiri daripada pelbagai laterbelakang telah disampaikan oleh Pengerusi Macma Selangor Tuan Haji Sharin Low yang diiringi oleh isteri beliau Puan Sofiah Chong.

Sumbangan peribadi dari Dato Hj Musthapa Ong kepada anak-anak asnaf yang merupakan “duit angpow” dan barangan “snek dan tibits” untuk kanak-kanak yang hadir adalah amat dihargai dan diucapkan dengan ribuan terima kasih.

Ramai yang pertama kali datang ke pejabat Macma Selangor dan ramai yang terkapai-kapai tentang apakah peranan, kemudahan atau perkhidmatan yang persatuan boleh sediakan. Sebenarnya objektif persatuan merangkumi banyak perkara seperti dalam bidang kebajikan, ekonomi, pelajaran, sosial dan kumpulan sokongan. Usaha-usaha sedang giat dirancang dan direalisasikan dalam pelbagai bentuk dan program untuk mencapai objektif-objektif tersebut di atas. Insya’ Allah dengan komitmen dan dedikasi barisan Ajk Macma Selangor yang 100% sukarelawan ini di harap segala niat untuk membantu, membimbing dan memberi khidmat sokongan kepada golongan asnaf mualaf Cina Muslim dapat dimakbulkan oleh Allah SWT.

“How do you get yourself to keep trying when something looks so impossible? Just remember Hajar and how she ran the same course seven times looking for the impossible: water in a desert.”
A Quote By
Yasmin Mogahed

 

Share Your Comments With the World!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Directory powered by Business Directory Plugin
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

by Bliss Drive Review